logo
nl-BEfr-FRde-DEen-GBes-ES
Gezellig kuieren rond het Walplein

Gezellig kuieren rond het Walplein

Auteur: botaniek/donderdag 22 mei 2014/Categorieën: over brugge

Het Walplein getuigt dat in een stad met middeleeuwse uitstraling ook ruimte kan zijn voor moderne(re) kunst. “De Goden bezoeken Brugge” wil hulde brengen aan de hedendaagse toerist, met een knipoog naar de Griekse mythologie.

Daarnaast kent dit plein ook een traditie van bier brouwen. Hier is één van de laatste brouwerijen van Brugge gevestigd: Brouwerij de Halve Maan, met zijn heerlijke Brugse Zot-bier.

Om de hoek, op en rond het Wijngaardplein, heerst er meestal een gezellige drukte. Het is ook de rustplaats voor de vele paardenkoetsen die hier even stoppen om een bezoekje te kunnen brengen aan het Begijnhof. De Wijngaardbrug verleent ons toegang tot het dertiende-eeuwse begijnhof. Dankzij een muur en slotgracht heeft deze plaats altijd zijn eigen karakter weten te bewaren binnen het groter geheel van de stad.

Vanop de brug heb je een mooi uitzicht op het Sashuis, met daarachter het Minnewater. Het is de plaats waar de Reie de stad binnenkomt.  Velen lieten zich al verleiden door het woord minnen. Maar “minne” wordt hier gebruikt in de oude betekenis van “watergeest”.

Aantal keer bekeken (16458)/Reacties (0)

info@botaniek.be | © foto's Ana García | © foto's Brugge Jan D'Hondt en Jan Darthet | powered by duotix | Inloggen