Gezellig kuieren rond het Walplein

Het Walplein getuigt dat in een stad met middeleeuwse uitstraling ook ruimte kan zijn voor moderne(re) kunst. “De Goden bezoeken Brugge” wil hulde brengen aan de hedendaagse toerist, met een knipoog naar de Griekse mythologie.

Het Walplein

Daarnaast kent dit plein ook een traditie van bier brouwen. Hier is één van de laatste brouwerijen van Brugge gevestigd: Brouwerij de Halve Maan, met zijn heerlijke Brugse Zot-bier.

Het Wijngaardplein

Om de hoek, op en rond het Wijngaardplein, heerst er meestal een gezellige drukte. Het is ook de rustplaats voor de vele paardenkoetsen die hier even stoppen om een bezoekje te kunnen brengen aan het Begijnhof. De Wijngaardbrug verleent ons toegang tot het dertiende-eeuwse begijnhof. Dankzij een muur en slotgracht heeft deze plaats altijd zijn eigen karakter weten te bewaren binnen het groter geheel van de stad.

Het Minnewater

Vanop de brug heb je een mooi uitzicht op het Sashuis, met daarachter het Minnewater. Het is de plaats waar de Reie de stad binnenkomt.  Velen lieten zich al verleiden door het woord minnen. Maar “minne” wordt hier gebruikt in de oude betekenis van “watergeest”.