Welkom bij Hotel Botaniek

Wij nodigen u graag uit in een 18e eeuw herenhuis, in 1990 smaakvol gerestaureerd tot een sfeervol hotel. Hotel Botaniek ligt in een rustige straat op slechts 50 m van de mooiste musea en romantische reien van Brugge en op slechts 200 m van de Burg en de Grote Markt. Op deze manier bevindt u zich in een oase van rust en toch op wandelafstand van het bruisende: uw ideale uitgangspunt om het ‘Venetië van het Noorden’ te ontdekken!

U verblijft in één van onze 9 smaakvol ingerichte kamers met zicht op het Belfort of het Astridpark. Deze zijn allemaal uitgerust met een privébadkamer (douche, toilet en haardroger), radio, telefoon en kabeltelevisie met programma’s in het Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans. Op deze website kunt u meer informatie vinden over hoe ons te bereiken, onze arrangementen en onze promoties. U hebt ook de mogelijkheid om alvast uw kamer te reserveren!

Het ontbijtbuffet zit bij de prijs inbegrepen en wij helpen u graag verder met tips voor goede adresjes en restaurantjes in de buurt. Bekijk hiervoor zeker ook onze arrangementen!

Hotel Botaniek is geopend van 8u-22u. Inchecken kan vanaf 15u, uitchecken tot 11u. Om veiligheidsredenen mag er in het hele hotel niet gerookt worden.

Onze kamers

Onze prijzen

Onze prijzen per kamer per nacht: ontbijtbuffet, stratenplan, voordeelkaart musea en BTW zijn inbegrepen. 

Single

89 €/nacht (week)
89 €/nacht (weekend)

Dubbel

99 €/nacht (week)
99 €/nacht (weekend)

Familiekamer

2 volwassenen en 2 kinderen (tot 12 jaar)

125 €/nacht (week)
140 €/nacht (weekend) 

Boek uw verblijf in ons hotel aan de scherpste tarieven.

Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer

Neem aan het station in Brugge lijnbus 6 of 16 tot halte Vismarkt. Ga een paar stappen terug en neem het smalle straatje Josef Suyéestraat. Ons hotel ligt in de volgende straat links. Een taxi van het station tot het hotel kost ongeveer € 7.50

Met de auto

Via Antwerpen/Gent of Brussel/Gent rijdt u richting Oostende (op de E40). Verlaat de autosnelweg één uitrit voor Brugge, ter hoogte van Oostkamp. Nu volgt u de wegwijzers naar Brugge. Na ongeveer 5 km komt u via de Baron Ruzettelaan aan de ring rond Brugge. U rijdt rechtdoor en steekt dus de ring over. U rijdt nu de stad binnen via de Katelijnepoort. U bent dan in de Katelijnestraat. Ga rechtdoor tot aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk en sla dan rechtsaf. U bent dan op de Dijver, waar zich de belangrijkste musea bevinden (Groeninge, Gruuthuse, Brangwyn). U gaat opnieuw rechtdoor tot aan de Vismarkt, die op uw linkerzijde ligt. Rechts ziet u een smalle straat met een bordje “Hotel Botaniek”. Hier slaat u af en neemt u de eerste straat links (Waalsestraat). U ziet het hotel 50 m verder aan de linkerkant.

Parking

Uw auto kunt u met een gerust hart kwijt gedurende uw verblijf in parking ‘Pandreitje’ (de prijs bedraagt 10 euro per 24 uur) op 50 meter van het hotel, of 250 meter in de alfa parking, in de prederikenrei.